У Каталонії блоки "Разом за незалежність" та "Кандидатура народної єдності", які утворили коаліцію і виступають за відділення регіону від Іспанії, внесли до парламенту проект резолюції щодо незалежності. Про це пише El Pais.

В тексті документу, який складається з десятка пунктів, зокрема, відзначається, що після виборів до парламенту регіону, які відбулися 27 вересня, більшість місць мають сили, які "прагнуть бачити Каталонію незалежною державою".

У документі політсили закликають "вжити необхідних заходів для того, щоб розпочати процес роз'єднання з Іспанією", демократичний та мирний.

Резолюція також закликає "розпочати переговори, щоб створити незалежну каталонську державу у формі республіки".

Варто зауважити, що прем'єр-міністр Іспанії назвав документ провокацією та наголосив, що влада "приборкуватиме її за допомогою всіх механізмів, які забезпечуються конституцією та законами країни".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Читайте також: Лідер Каталонії назвав уряд Іспанії "скаженим"

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прибічники незалежності Каталонії здобули абсолютну більшість голосів на регіональних виборах.

Глава Каталонії Артур Мас раніше оголосив, що в разі перемоги на виборах в регіональний законодавчий орган він і його соратники протягом 18 місяців доб'ються відділення регіону від Іспанії.

Уряд в Мадриді пообіцяв заблокувати такі спроби в суді.

Каталонія нині - автономна область на північному сході Іспанії.