33-річного Вадима Безкоровайного почали судити за спробу підірвати посольство Російської Федерації у Лондоні. Чоловіка заарештували торік у березні. В поліції кажуть, що мають достатньо доказів його провини. Але він відкидає будь-які звинувачення, повідомляє "BBC".

Звинувачення каже, що зацікавились чоловіком через фальшивий паспорт громадянина Польщі, під яким українець мешкав в англійському місті Лутон. А під час обшуку в його будинку знайшли докази того, що він планував підірвати посольство РФ. Зокрема, лист, в якому йдеться про руйнування будівлі та жертв, зроблені потайки фото посольства. А проаналізувавши дані, які збереглися в комп'ютері чоловіка, правоохоронці встановили, що він шукав "рецепти" вибухівки.

Додають, що теракт чоловік збирався вчинити після початку подій на Майдані та перших смертей. В той час він їздив в Україну.

Читайте також: Прокуратура Лондона звинувачує українця у плануванні теракту

"Він досконало володіє українською, російською, іспанською та польською мовами. Достовірно відомо, що народився він в Україні, а у 12-річному віці переїхав із батьками до Аргентини. Тривалий час жив у Польщі, тому навіть дружина полька, з якою є спільні діти, не здогадувалася, що він не поляк.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Безкоровайний свою провину повністю заперечує. Суд триватиме не більше трьох тижнів.