Скандально відомий художник Петро Павленський опублікував відеозапис того, палають вхідні двері будівлі ФСБ. Затриманих із митцем журналістів - відпустили.

Про це пише канал Дождь.

"Палаючі двері Луб'янки - це рукавичка, яку кидає суспільство в обличчя терористичній загрозі", - ідеться у супроводі до відео.

Художник уточнює, що під терористичною загрозою має на увазі методи роботи спецслужб, за його словами "Федеральна служба безпеки діє методом безперервного терору і утримує понад 146 мільйонів людей".

Читайте також: Скандального митця затримали за підпал ФСБ на Луб'янці (фото)

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Згідно інформації кореспондента, присутнього на акції, близько другої ночі в понеділок 9 листопада, Павленський облив вхідні двері будівлі із каністри, а потім підніс запальничку та підпалив.

Співробітники поліції затримали як митця, так і представників ЗМІ - Володимира Роменського та Нігину Бероєву. Кореспондентів відпустили після пояснень у якості свідків.

Журналіст "Ехо Москви", який потрапив на місце події після затримання активіста, розповів, що двері частково підгоріли і покриті кіптявою.

"На асфальті - білі сліди роботи вогнегасника", - додав він.

Павленський наразі затриманий за підозрою у скоєнні дрібного хуліганства.

Нагадаємо, художник Петро Павленський з Петербурга став відомим після незвичної акції. 10 листопада 2013 року він роздягнувся на Красній площі у Москві. А після того цвяхом прибив свою мошонку до бруківки. Приурочив це до Дня працівника органів внутрішніх справ, який відзначали у цей день.