Для забезпечення своїх підрозділів на території Сирії Росія відправила в Середземне море великий десантний корабель "Корольов" Балтійського флоту, який вже пройшов протоку Босфор. Він може перевозити на борту до 150 десантників або морських піхотинців, а також 13 бойових броньованих машин або 10 танків.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

За інформацією української розвідки, Росія збирається відправити в Середземне море ще п'ять кораблів. Це великі десантні кораблі "Олександр Отраківський" Північного флоту, "Саратов" і "Цезар Куніков" Чорноморського флоту, а також суховантажне судно "Двініца-50" і великий морський вантажно-пасажирський транспортний засіб "Яуза" Північного флоту. Прогнозується, що ці кораблі увійдуть в Середземне море з 10 по 14 листопада.

У Міноборони повідомили, що з 7 по 9 листопада літаки військово-повітряних сил Росії здійснили 137 вильотів і завдали ударів по 448 об'єктах на території Сирії, а урядові війська президента Башара Асада за підтримки російської авіації захопили селище Гмама на півночі Латакії.

Читайте також: Три провінції в Сирії окуповані росіянами (фото)

Популярні новини зараз
В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж
Показати ще

Нагадаємо, Росія в кінці вересня почала масовану авіаційну операцію в Сирії, базуючись на урядових авіабазах у цій країні. Значна частина авіаударів РФ виявилася спрямованою проти сил сирійської опозиції, а не проти "Ісламської держави".

На початку листопада стало відомо, що Росія відправила до Сирії зенітно-ракетні комплекси.