Агресивна політика Росії та пов'язані з нею загрози заставляють Північноатлантичний союз посилювати співпрацю з країнами Північної Європи.

З такою заявою виступив під час візиту до Швеції генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише Європейська правда з посиланням на шведські ЗМІ.

"Сьогодні ми бачимо, що різниця між війною і миром менша, ніж у минулому. Ми хочемо більшої співпраці з північними країнами", - сказав голова НАТО.

Він відзначив, що після анексії Росією Криму та її дій на сході України Північноатлантичний союз має збільшити зусилля для того, щоб протистояти гібридним загрозам.

Читайте також: Президент запросив в Україну 2500 військових НАТО

Популярні новини зараз
ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

"На сході ми бачимо, як Росія відновлює свою потугу і готова застосовувати військову силу для зміни національних кордонів. На півдні ми бачимо насильство, війну і терор, все це впливає на нас і на країни Північної Європи", - заявив Столтенберг.

Він зазначив, що альянс вже збільшив присутність в Балтійському регіоні, та є необхідність більш глибокої співпраці, особливо з позаблоковими Швецією та Фінляндією.