Число жертв тероризму у світі на тлі поширення збройних конфліктів, зросло в 2014 році на 80% порівняно з попереднім роком. Це стало найбільшим збільшенням цього показника за останні півтора десятиліття.

Про це йдеться у щорічній доповіді, опублікованій "Інститутом економіки та миру" в Лондоні. Дослідниками було проаналізовано ситуацію в 162 країнах,в яких проживає 99,6% населення планети

Всього торік жертвами терористів стали 32 тис. 658 людей. Це в дев'ять разів більше, ніж на початку XXI століття, відзначають автори доповіді, вказуючи на те, що у 2000 році від терору в світі загинули 3 тис. 329 людей.

Найбільше число загиблих від терористичних атак припадає на п'ять країн: Ірак, Сирію, Нігерію, Афганістан і Пакистан. Кількість жертв терору в цих країнах становить 78% від загальної кількості жертв світового тероризму. Україна в цьому переліку зайняла 12 місце, а Росія - 23.

Більше 50-ти країн не постраждали від тероризму у 2014 році. Це, зокрема, Данія, Словенія, Естонія, Замбія, Молдова, Катар і Кувейт.

Популярні новини зараз
"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Найжорстокішими стали теракти угруповання "Ісламська держава" в Іраку: у червні ісламісти вбили 670 осіб, штурмуючи в'язницю в Бадуші, а у серпні - 500 осіб при нападі на курдів в Синджарі.

Третє місце займає теракт нігерійського угруповання "Боко Харам" в Гамбору, а п'яте - катастрофа літака Malaysia Airlines на сході України (інститут вважає, що терористами у цьому випадку є бойовики "ДНР").

Читайте також: Тероризм – це не релігія - мусульмани запустили новий флешмоб (фото)

За даними інституту, в цілому кількість нападів по всьому світу у 2014 році зросла: якщо в 2013 році теракти відбувалися в 88 країнах, то у 2014 році - вже у 93.