Французький авіаносець "Шарль де Голль" відправився в східне Середземномор'я для участі в операціях по боротьбі з терористичною організацією "Ісламська держава Іраку та Леванту".

Таку заяву зробив президент Франції Франсуа Олланд під час виступу на конгресі мерів французьких міст, передає Хвиля.

"Ми збільшили інтенсивність операцій проти ІД. Авіаносець "Шарль де Голль" сьогодні покинув порт, що дозволить потроїти наші можливості для нанесення ударів в східному Середземномор'ї", - заявив Олланд.

Читайте також: Франція отримає військову допомогу від ЄС

Нагадаємо, вчора верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні повідомила, що країни Євросоюзу готові надати військову допомогу Франції.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

За словами міністра внутрішніх справ Франції Бернара Казньова, після терористичних актів у Парижі країна мобілізувала 115 тисяч працівників служб безпеки.

Через теракти у Франції оголосили надзвичайний стан. Кордони країни повністю перекриті.