Влада Європейського союзу планує посилити контроль над анонімними платежами, які проводять через інтернет і за допомогою передплачених карток. Також ретельніше відслідковуватимуть операції у віртуальних валютах,

Про це повідомляє агентство Reuters.

Цей крок направлений на те, щоб ускладнити використання цих каналів для фінансування тероризму. Ці заходи планують 20 листопада в Брюсселі обговорити під час зустрічі міністрів юстиції і внутрішніх справ країн ЄС.

Учасники зустрічі запропонують Єврокомісії заходи спрямовані на посилення контролю над небанківськими платежами. Зокрема, транзакціями через інтернет, платежами за допомогою біткоінів та інших віртуальних валют, золота і дорогоцінних металів та передплачених карт.

Читайте також: Надзвичайний стан у Франції триватиме ще три місяці

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Також міністри ЄС планують вжити необхідних заходів для "приборкання незаконної торгівлі культурними цінностями".

Нагадаємо, після терористичних атак у Парижі керівництво країн G7 замислилось над посиленням правил використання біткоінів та інших віртуальних валют. Міністри фінансів країн "великої сімки" обговорили це питання на саміті G20 в Анталії.