Уряд Сполучених Штатів має намір втрутитись у приватне листування користувачів трьох найбільших ІТ-корпорацій країни. Apple, Google та Microsoft можуть надати кодовані данні своїх клієнтів, розповідає The Wall Street Journal.

Причиною такого антидемократичного рішення став теракт у Парижі. Американська влада намагається будь-яким чином застерегти своїх громадян від нападів ІДІЛ, тому і шукатиме терористів у електронній пошті.

Високопосадовці із Білого дому збираються сісти за стіл переговорів із керівниками корпорацій. Вони обговорять можливість створення суперзахисту листів та надання до них доступу.

Однак деякі компанії вважають такі дії безглуздими. У Micrsoft та Google заявили, що надання даних про користувачів може мати і зворотню дію.

Читайте також: Facebook запропонує приховувати фотографії колишніх коханих

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Нещодавно представники Micrsoft оголосили про створення нових серверів у Європі для зберігання даних своїх клієнтів. Це пов'язано із російською владою, яка також збирається слідкувати за приватним життям громадян в інтернеті.