На будівництві першого російського цивільного космодрому "Восточный" будівельникам нарешті почали виплачувати затримані зарплати. Субпідрядники почали погашати заборгованість по зарплаті тільки після того, як будівельники оголосили голодування. Воно тривало 12 годин і привернуло увагу віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна - куратора цього будівництва. Рогозін відомий своїми амбітними заявами про польоти на Місяць і на Марс.

Будівельна організація заборгувала своїм працівникам близько 14 мільйонів рублів. Через це будівельники космодрому ще 24 березня відмовилися працювати - вони виходили на об'єкти, але не виконували своїх посадових обов'язків. За тиждень начальство домовилося з ними про механізм погашення заборгованості. Передбачалося, що перші виплати підуть працівникам, які готуються залишати вахту, потім розплатяться з зайнятими на будівництві і в останню чергу з тими, хто поїхав додому, не дочекавшись грошей. Частина робітників така схема не влаштувала і вони вирішили оголосити голодування.

Передбачається, що майбутній космодром "Восточный" повинен замінити Росії радянський "Байконур", що залишився на території Казахстану . Завершення будівництва заплановано на 30 листопада 2015.