Партія "Справедлива Росія" внесла до Державної Думи законопроект, що регламентує покарання за заперечення геноциду вірменського народу Туреччиною в 1915-1922 роках.

Про це пишуть російські ЗМІ.

За заперечення фактів геноциду вірменського народу в Західній Вірменії депутати запропонували ввести покарання у вигляді штрафу до 300 тисяч рублів, або в розмірі заробітної плати за період до двох років. Або ж це буде покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Якщо ж заперечення геноциду вірмен було скоєно за допомогою ЗМІ, то штраф становитиме вже до 500 тисяч рублів, а покарання у виді позбавлення волі загрожує строком до п'яти років.

Раніше депутати Європарламенту прийняли резолюцію "Про проголошення 24 квітня в Євросоюзі Днем пам'яті жертв Геноциду вірмен". Представники вірменської громади відзначили, що їх позиції в ЄС посилюються. У теж час Туреччина наполегливо відмовляється визнавати геноцид вірмен.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: Голодомор чи перемоги: на чому виховувати українців

Нагадаємо, що злочини проти вірмен в 1915-1922 році здійснювалися в кілька стадій: роззброєння вірменських солдатів, виборча депортація вірмен з прикордонних районів, прийняття закону про висилку, масова депортація і вбивства вірмен. Дана подія є найбільш вивченим історичним фактом після голокосту.