Збитки від терористичних атак на Париж оцінили у Франції в 2 млрд євро. Про це йдеться у звіті Генеральної дирекції казначейства міністерства фінансів Франції. Повідомляє "Укрінформ".

"Напади терористів можуть коштувати Франції 2 млрд євро. Йдеться, зокрема, про дефіцит французької економіки, і в жодному разі не про вартість заходів, які запроваджуються урядом для боротьби з тероризмом та забезпечення безпеки французів", - підкреслюється у документі.

Спеціалісти генеральної дирекції зробили аналіз на основі даних, зібраних після терактів у Франції в останні 30 років, і вирахували, що втрати становитимуть близько 0,1 відсотка від ВВП.

Читайте також: Російський рубль сьогодні подешевшав на 73 копійки

Національна спілка готельєрів, рестораторів, власників кафе та загального харчування через кілька днів після терактів відзначили масштабні скасування замовлень серед клієнтів, особливо у сегменті люкс.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою
Показати ще

Крім того, від нападів дуже постраждали заклади культури, особливо через те, що терористи обрали головною мішенню концертну залу "Батаклан". Продажі квитків на музичні концерти, спектаклі та схожі культурні заходи впали на 80%, зазначають у казначействі.