Перший за 60 років російський літак, збитий членом НАТО, - це результат "небезпечної поведінки режиму Володимира Путіна".

Про це пише The Washington Post.

Редактори видання у своїй колонці застерігають Захід від ідеї союзництва з російським лідером.

За словами експертів НАТО, випадки порушення Росією авіапростору інших країн виглядають навмисними та не обмежуються Туреччиною. Та цього разу в Анкарі не забарилися з відповіддю, на що Путін не розраховував.

"Коли Путін побачив, що помилився щодо реакції Туреччини, він, наче зненацька вдарений бик, вдався до брехні та наклепу: російські літаки не заходили в турецький повітряний простір; Туреччина захищає "Ісламську державу"; атака є "ножем у спину", - пише видання.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Читайте також: Агресивна заява Путіна після збиття Су-24 обвалила фондовий ринок РФ

"Цей останній вислів колись уже став популярним завдяки іншому можновладцю у Німеччині 1930-х (ідеться про теорію змови, відому як "удар у спину", про яку Гітлер писав у автобіографії). Це мало би стримати тих на Заході, хто досі вірить, що Путіна можна зробити союзником", - підсумовує The Washington Post.