Бельгійський уряд знизив рівень терористичної загрози у Брюсселі з максимального до третього - більш помірного. Про це повідомляє BBC.

У столиці країни майже цілий тиждень не працювали заклади та організації. Були закриті школи, університети та метро. Вулиці міста патрулювали військові через можливий напад від терористів.

Бойовики, яких затримували після паризьких терактів у Бельгії та інших європейських країнах, виявлялися пов'язаними саме з цим містом. Правоохоронці постійно проводили перевірки та захоплення будівель, де мешкали ймовірні ісламісти.

На минулому тижні бельгійці скасували спортивні заходи. Цього тижня з'являлась інформація про неминучі теракти у Брюсселі. Сьогодні правоохоронці перевіряли у мечеті пакет із незрозумілим порошком, який виявився мукою. Мешканці боялись, що це можуть бути спори сибірської виразки.

Наразі Брюссель перебуває у такому ж стані бойової готовності, як і решта міст. Однак правоохоронці все ще проводять операції по знешкодженню терористів. Щонайменше один підозрюваний все ще на свободі.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Читайте також: У мечеті Баку боролися з терористами: загинуло шестеро людей

Нагадаємо, більшість країн ЄС підсилила заходи безпеки після терактів у Парижі 13 листопада. У той вечір ІДІЛ напала на мирних людей у шістьох точках міста. В результаті загинули 130 осіб.