Влада Туреччини вирішила заблокувати доступ до Twitter та YouTube. Планували заборонити і соцмережу Facebook, проте від цієї ідеї поки відмовились.

Вказівку ​​провайдерам про блокування видала прокуратура. За рішенням суду всього доступ обмежили до 166 інтернет-ресурсів.

Рішення прийняли через теракт 31 березня в Стамбулі, коли терористи взяли в заручники прокурора в залі суду. Поки він був у руках терористів, в соцмережах активно публікували фото з прокурором, до голови якого був приставлений пістолет.

Читайте також: Кенія помстилася бойовикам за масове вбивство студентів

Турецька влада вирішила, що публікація фотографій пропагує тероризм, - повідомляє Bloomberg.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Спочатку планували також заблокувати Facebook, проте модератори соцмережі оперативно видалили спірні знімки.

Доступ до соцмереж можуть відновити, щойно з публічного доступу приберуть незаконні матеріали. Про це розповів пресі офіційний представник турецького президента Ібрагім Калин.

31 березня представники лівого Народного революційного визвольного фронту взяли в заручники прокурора, який вів справу про смерть 14-річного підлітка. Останній загинув при зіткненні поліції з демонстрантами у 2013 році.

Терористи загинули при штурмі будівлі силовиками. Облога суду, де тримали заручника, тривала близько 8 годин. Турецькі силовики зуміли звільнити прокурора, однак він помер від отриманих поранень.