В Росії не вщухає протест далекобійників проти нової системи стягування плати із вантажівок "Платон".

Учасники акції повідомляють, що в Кремлі поліцейським дозволили застосовувати силу проти мітингувальників та стріляти на ураження.

Вчора, 5 грудня, у різних куточках Росії пройшли стихійні акції протесту "АнтиПлатон". Далекобійники та небайдужі росіяни збирались на центральних площах Уфи, Москви, Липецька, Єкатеренбурга та вимагали скасувати систему "Платон".

Читати також: Мітинги далекобійників захоплюють всю Росію

У п'ятницю, 4 грудня, мітингувальники перекрили в районі Ленінградського шосе рух на МКАД. Всього за декілька годин виник багатокілометровий корок, однак протестувальникам так і не дозволили їхати до Москви.

Популярні новини зараз
Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Відомо, що на водіїв чинять тиск. Зокрема спецзагін ОМОН вже декілька днів поспіль слідкує за розвитком акції протесту. Самі ж далекобійники направили відкрите звернення до Президента Росії Володимира Путіна із вимогами переглянути тарифи на проїзд вантажівок.

За словами далекобійників, вони стоятимуть доти, поки їхні вимоги не будуть повністю виконані.

Нагадаємо, систему "Платон" розробила приватна структура, повністю підконтрольна Ігорю Ротенбергу, який є сином відомого російського олігарха Аркадія Ротенберга. Як відомо, Ротенберг старший та Путін - близькі друзі.