На міжнародній конференції Організації Об'єднаних Націй із питань глобального потепління у Парижі вчені дійшли до несподіваного висновку - у кліматичних проблемах винне м'ясо.

Про це пише ageofcomp.info.

"Викиди вуглецю від сектору тваринництва точно такі ж, як викиди від автомобілів, потягів, літаків та кораблів", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Швидкотанучий льодовик небезпечно підніме рівень океану

Англійський Королівський інститут міжнародних відносин представив звіт "Мінливий клімат, мінливі дієти: шляхи до скорочення споживання м'яса", у якому акцентується на тому, що якщо значно скоротити надлишок споживання м'яса, можна буде значно вплинути на невтішні прогнози подальшого глобального потепління на два градуси.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Виявилось, що на тваринництво припало 15% викидів вуглецю у світі.

Нагадаємо, на цій конференції, яка почалась ще 30 листопада, зібрались представники 195 країн, включаючи 147 глав держав і урядів.

Мета конференції - досягти нових домовленостей щодо боротьби із тотальними змінами клімату.

Країни власне мають підписати перший за 20 років спільний документ, який юридично зобов'яже їх до конкретних дій всередині кожної та виділення коштів на підтримку програми скорочення викидів у найбідніших країнах. Щоб зміни дійсно відбувались глобально.

Головна мета утримати підвищення середньої температури на планеті у межах двох градусів за Цельсієм. Вчені вважають це реальним завданням.

Ця угода має діяти до 2020 року і замінити Кіотський протокол 1997 року.

У 2009 році угоду країни підписати так і не спромоглися. Тоді світові лідери не змогли домовитись по деяких пунктах. Паризька конференція у цьому плані - вирішальна.