Терористична організація "Ісламська держава" записала нову пропагандистську пісню. Тепер заклики про джихад від бойовиків звучить на китайській мові.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Міністр закордонних справ Китаю вже відреагував появу пісні. Вона, за його словами, є свідченням того, що потрібна більш сильна співпраця всього світу для протистояння тероризму.

Бойовики записали пісню мандаринською мовою. Вона є найбільш розповсюдженою на території Китаю. Прихильники ІДІЛ почали поширювати її на минулих вихідних. Для розповсюдження вони використовували доступні їм інформаційні канали.

У пісні бойовики закликають "мусульманських братів" прокинутися. Вона триває чотири хвилини і в ній присутні такі фрази, як "Я моджахед", "померти б'ючись на полі бою це моя мрія" та "жодна сила не зупинить нашого просування".

Популярні новини зараз
Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Читайте також: Путіна бореться за звання "Людини року" з лідером ІДІЛ

Речниця китайського зовнішньополітичного відомства Хуа Чунінь зазначила, що не володіє інформацією, чи дійсно до запису пісні причетна терористична організація. Вона додала, що цей інцидент в чергове показав, що "тероризм – це спільний ворог усього людства". Речниця наголосила, що потрібно об'єднати зусилля світової спільноти, щоб зупинити використання екстремістами інтернету.

Хуа Чунінь наголосила, що жодна з країн не здатна на самоті протистояти перед обличчям тероризму, а світ має стати ближче у свої співпраці зі всіма формами тероризму.

Нагадаємо, бойовики "Ісламської держави" у листопаді цього року стратили двох заручників. Один з них був громадянином Китаю.