Литва і Росія більше не будуть пов'язані прямим залізничним сполученням. Держкомпанія "Залізниці Литви" закрила пасажирський маршрут "Вільнюс-Москва".

Про це пише Meduza в суботу, 12 грудня.

Офіційна причина скасування залізничного сполучення - нерентабельність через зниження кількості пасажирів. У 2013 році поїздом компанія перевезла 100,7 тисяч чоловік. У 2014 році число скоротилося до 72,9 тисяч.

Останній поїзд прибув до Москви сьогодні, 12 грудня.

Раніше 1 червня Литва закрила залізничне сполучення між Вільнюсом і Санкт-Петербургом. У 2014 році поїзда за цим маршрутом перевезли на 40% менше пасажирів, ніж у 2013 році.

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн
Показати ще

У "Залізниць Литви" залишився один міжнародний напрямок - Мінськ. У цьому напрямку число пасажирів якраз виросло. По залізниці росіяни тепер можуть потрапити до Литви або через Мінськ, або через Калінінград.

Читайте також: Литва закрила трансляції всіх російських передач

Нагадаємо, що цього року Литва вельми активно розриває зв'язки з РФ. А з 15 грудня країна зробила платним проїзд по своїх дорогах для російського вантажного автотранспорту.