Росія продала Індії 210 російських винищувачів Су-30МКІ. Але в стані боєготовності перебуває не більше 60% від загально кількості бойових машин. Решта мають серйозні технічні несправності.

Про це повідомляється в доповіді незалежних аудиторів агентства Comptroller and Auditor General (CAG).

Документ налічує 218 сторінок. Його представили на розгляд в парламент Індії. У доповіді зазначається, що дуже страждає готовність Су-30МКІ до подальшої експлуатації. Причина в тому, що більшість бойових машин несправні, для них проведений низький рівень обслуговування. Також літаки мають невисокі показники нальоту.

Так, у нелітаючому стані на даний час перебувають 115-126 літаків.

Зокрема, фахівці виявили у російських винищувачів серйозні проблеми з електронікою і станціями попередження про опромінення чужими радарами.

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Читайте також: Росія направила бойові гелікоптери у Вірменію

В аудиторському агентстві наголошують, що низький рівень технічного обслуговування пов'язаний з відсутністю необхідних запасних частин. Адже їх поставляють напряму з Росії.

Нагадаємо, загалом з 2002 року, коли до Індії поставили першу партію російських винищувачів, військово-повітряні сили країни втратили шість військових винищувачів.