У Росії Центробанк випустив нову купюру, присвячену окупованому Криму.

Фотографію купюри розмістив Дмитро Смирнов, журналіст кремлівського пулу, у своєму Twitter.

"Центробанк випустив "вертикальну" 100-рублівку на честь Криму і Севастополя", - написав він.

На сайті банку говориться про те, що було випущено 20 млн банкнот номіналом 100 рублів. Одна сторона таких купюр присвячена Севастополю, на ній зображені пам'ятник затопленим кораблям в Севастопольській бухті і фрагмент картини Івана Айвазовського "Російська ескадра на Севастопольському рейді". На другій стороні, присвяченій Криму, зображений замок "Ластівчине гніздо" (Ялта).

Читайте також: В Києві заблокували "Сбербанк России" (фото)

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить
Показати ще

Більше того, під зображенням на купюрі знаходиться QR-код, який переводить на сторінку Центробанку з історичною довідкою.

Нагадаємо, як повідомляють користувачі соціальних мереж, у дитсадках міста Санкт-Петербург дітям роздають цукерки з написом "Крим – спробуй відбери".

На обгортці цукерки намальований супермен із медаллю у вигляді російського триколору. Повідомляється, що такі цукерки були складені до подарунків, які роздавали дітям напередодні новорічних свят.

Коментуючи фото, користувачі спочатку подумали, що це фотошоп, однак згодом інформація підтвердилась.