Команда французьких дослідників провела аналіз статей про світові університети в 24 мовних розділах Вікіпедії і склала їх рейтинг.

У Wikipedia Ranking of World Universities потрапили шість українських вищих навчальних закладів, два з яких увійшли до топ-200.

Так, Львівський національний університет імені Івана Франка зайняв 128-е місце, Київський національний університет імені Тараса Шевченка - 158-е, Харківський національний університет імені Каразіна - 286-е, Одеський національний університет імені Мечникова - 441-е, Національний університет "Києво-Могилянська академія" - 645-е, Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" - 665-е.

Читайте також: Кількість статей в українській "Вікіпедії" досягла 600 тисяч

Перша десятка вузів в рейтингу Вікіпедії виглядає так:

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

1. Кембриджський університет, Великобританія.

2. Оксфордський університеті, Великобританія

3. Гарвардський університет, США

4. Колумбійський університет, США

5. Прінстонський університет, США

6. Массачусетський технологічний інститут, США

7. Університет Чикаго, США

8. Стенфордський університет, США

9. Єльський університет, США

10. Каліфорнійський університет, США