У південному шрі-ланкійському місті Ратнапура знайшли найбільший у світі блакитний сапфір.

Його вага становить 1404,49 карата - більше ніж у будь-яких інших подібних знахідок, передає Кореспондент.

Фахівці оцінюють вартість дорогоцінного каменю в 100 мільйонів доларів. Однак, як стало відомо, нинішній його власник хоче виручити не менше 175 мільйонів доларів.

Читайте також: Для саудівського короля створили діамантовий Rolls-Royce (фото)

Відзначимо, на Шрі-Ланці видобувають так звані "зоряні сапфіри". Знахідку вже встигли назвати "Зіркою Адама". Власник каменю поки вирішив зберегти анонімність і утримується від коментарів.

Популярні новини зараз
Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Вироби з сапфірів регулярно продають на аукціонах за багатомільйонні суми. У травні минулого року на аукціоні Christie's в Нью-Йорку за 7,3 мільйона доларів продали каблучку з кашмірським сапфіром вагою в 35 карат.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року на шахті Кароуе в Ботсвані знайшли найбільший алмаз ювелірної якості за останні 100 років. Його вага склала 1,111 тисячі карат. Найбільший алмаз, Куліннан, який важив 3106 карат, знайшли в Південній Африці в 1905 році.