Беверлі Райд О'Конелл, федеральний суддя, відправила за грати на 8 років жителя Лос-Анджелеса Ховік Сімітяна із зобов'язанням повернути програмі Medicare викрадені майже 1,7 млн доларів, пише новинний портал hayinfo.

В Америці 48-річному Сімітяну фактично належали медичні клініки Columbia Medical Group Inc., Life Care Medical Clinic і Safe Health Medical Clinic, які вміщалися в двох офісах одного будинку. Клініки були оформлені на ліцензованих лікарів, а власник значився там як мененджер. Смітян заарештований 8 жовтня 2014 і звільнений в той же день за заставну суму 100 тис. доларів, внесену його матір'ю Марі Сімітян.

Те, чим порушник займався, не мало ніякого відмінності від інших подібних справ, які правоохоронні служби та журналісти назвали "медичної млином". Як говорилося в протоколах федеральної прокуратури Центрального округу Каліфорнії, приблизно з лютого 2010 по червень 2014 Сімітян платив посередникам незаконні чеки за те, що ті знаходили бажаючих лікуватися в їх клинках за страховками Medicare. Посередники, один з яких проходив у справі, як СС-1 (Спільник-1) їздили по півдню Каліфорнії, вербуючи пацієнтів для клініки Сімітяна, і привозили їх у ці клініки.

Читайте також: У нових "Месниках" буде 67 героїв всесвіту Marvel

За згоду їхати в клініку порушника їм обіцяли медичне обладнання за рахунок клініки та готівкові гроші. За вербування пацієнтів Сімітян розплачувався чеками клінік з позначкою, що це плата за транспортування хворих. У справі зазначено, що СС-1 з липня 2011 по лютий 2013 року одержав 5 таких чеків на суми 300, 550, 800, 950 і 400 доларів. За даними прокуратури, за вказаний вище період три клініки Сімітяна представили такі рахунки на загальну суму 4,526,791 долар і отримали 1,668,559 доларів.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Ховіка Сімітяна захищав адвокат Гілберт Тахмазян і з його допомогою 18 серпня 2015 Сімітян визнав себе винним в одному-єдиному епізоді шахрайства. Вирок був призначений на 16 листопада, кілька разів переносився і прозвучав вже в новому році.