У 2016 році житло в Швейцарії може подешевшати вперше з 1999 року. Такий прогноз зробив банк UBS. Головною причиною цьому має бути зниження доступності будинків і квартир.

За даними UBS, з середини 2014 покупка житла в Швейцарії в середньому обходилася дешевше оренди. Але з 2008 року частка домогосподарств, які могли б дозволити собі придбання будинку або квартири, скоротилася наполовину. А доходи жителів країни не встигали за зростанням цін на нерухомість, передає UBS.

UBS пише у своєму звіті про те, що потенційним покупцям житла доводиться перемикатися на регіони з більш доступними об'єктами. У підсумку найзначніше зростання цін на будинки і квартири стався в 2015 році в східній частині Конфедерації та в німецькомовному регіоні.

Читайте також: Українська делегація вирушає на кінофестиваль до Брюсселя

При цьому приватні будинки, за прогнозом банку, швидше за все, збережуть стабільні ціни, а от квартири можуть подешевшати на 1%.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо
Показати ще

Трохи раніше схожий прогноз дали аналітики компанії Wueest & Partner AG. Згідно з їх розрахунками, ціни на квартири в Швейцарії в 2016 році впадуть на 0,6%. При цьому найбільш значний спад буде спостерігатися в кантоні Вале, він складе 2,3%. Вартість апартаментів в Женеві впаде на 1,8%.