Жителі окремих провінцій Китаю почали помічати перебої з доступом до соціальної мережі "ВКонтакте". Про це повідомляє "Роскомсвобода" з посиланням на відгуки користувачів.

Для підтвердження відомостей активісти використовували ресурс greatfirewallofchina.org, створений для перевірки доступності інтернет-ресурсів з боку Китаю. Згідно розміщеним на ній відомостями, у ряді провінцій країни обмежений доступ до домену vk.com. Мобільна версія соцмережі спочатку відображалася як доступна, але потім теж з'явилася в числі заблокованих ресурсів.

"Фахівці" ВКонтакте "перевіряють дану інформацію", - повідомив RNS представник соцмережі Георгій Лобушкін.

Читайте також: Уілл Сміт приєднався до бойкоту "Оскара"

В грудні 2015 року Китай повністю заблокував доступ до онлайн-енциклопедії Вікіпедія. Причиною послужило те, що ресурс перейшов на захищений протокол HTTPS, у зв'язку з чим стало складно фільтрувати окремі статті "великим китайським Фаєрволом" - системою онлайн-цензури, введеної владою країни. Доступ до Вікіпедії поки не відновили.

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще