В ніч з суботи на неділю в 200 кілометрах від італійського острова Лампедуза затонуло судно з нелегальними мігрантами із Африки. За попередньою інформацією, на його борту перебувало щонайменше 700 людей. Поки відомо, що рятувальникам вдалося дістати з води близько 30 осіб.

Про це повідомляє видання Times of Malta.

Операція з порятунку триває й надалі.

Щодня в Італію по морю прибувають сотні вихідців із країн Північної Африки. Італійські ЗМІ повідомляють про 11 тисяч врятованих мігрантів в Сицилійській протоці лише за останній тиждень.

Багато іммігрантів пливуть до італійського берега на човнах з Лівії. Дуже часто судна тонуть, а пасажири гинуть. Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців повідомляє про 950 людей, які загинули в Середземному морі з початку року.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще