У декількох містах світу пройшла символічна акція під назвою "Марне очікування". Організатори пропонують задуматися про те, скільки людей з Росії та України не зможуть прилетіти ні в одне місто світу, оскільки стали жертвами політичних репресій з боку Кремля.

Акцію, за словами організаторів, будуть проводить щосуботи в аеропорту LAX у Лос-Анджелесі.

"Одні не прилетять ніколи - вони вже мертві. Інші перебувають у в'язницях, звідки може бути і вийдуть, але навряд чи це відбудеться в Росії наших днів ", - повідомили організатори.

Читайте також: Макаревичу погрожують смертю

Активісти зустрічають неіснуючих пасажирів а аеропортах, де приземляються літаки російських авіакомпаній "Трансаеро" і "Аерофлот". "Зустрічаючі" очікували Олега Сенцова, Надію Савченко та Сергія Магнітського. Президенту Росії Володимиру Путіну пропонують трансфер до Гааги.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

"Уявіть собі: втомлені обличчя пасажирів з Москви - очі, що шукають у натовпі зустрічаючих, раптом ненароком зловили текст і на наших табличках. Першою реакцією у багатьох був переляк. Дехто ще раз перечитає в подиві, і відразу опустить очі в підлогу, на валізу, будь-куди - але не зустрінеться з нами поглядом ", - пишуть учасники акції.

Організатори зазначають, що більшість пасажирів Москва-Лос-Анджелес, які проходили повз нас, були перелякані гаслом "Путін - трансфер до Гааги". Частина росіян була в сум'ятті від згадки імен політв'язнів, інші висловлювали явне презирство. Лише одна жінка, за словами учасників, підійшла і сказала "Дякую".

Іноземним пасажирам різних рейсів дуже сподобалася табличка "Transfer to the Hague. Vladimir Putin ". Вони по-доброму посміхалися.

Один американець навіть сказав, що це найкращий слоган, який він бачив сьогодні.

"Звинувачуєш Америку у всіх гріхах - що ти тут робиш? - Лети назад в Москву", - з такими гаслами вийдуть учасники акції в наступний раз.