Президент Франції Франсуа Олланд прибув із офіційним візитом на Кубу. Це перший за більш ніж 100 років візит французького лідера до країни.

Про це повідомляє Бі-Бі-Сі.

Очікують, що у Гавані Олланд зустрінеться з президентом Куби Раулем Кастро. Президента у поїздці на Кубу супроводжує делегація із 20 представників французького бізнесу.

Читайте також: Між США і Кубою піде пором

Президент Франції - перший лідер Заходу, який приїхав із офіційним візитом на Кубу після оголошення в грудні минулого року про відновлення дипломатичних відносин між Гаваною та Вашингтоном.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

У неділю кубинський президент провів офіційну зустріч у Ватикані з Папою Римським Франциском і подякував йому за допомогу у відновленні відносин між Кубою і США.

Нагадаємо, 11 квітня цього року президент США Барак Обама на саміті Організації американських держав закликав Конгрес скасувати санкції проти Куби. Країна перебувала у блокаді більш ніж півстоліття.

Водночас Обама наголосив, що для всього американського континенту настав "поворотний момент". За його словами, той факт, "що президент Кастро та я обидва сьогодні тут - знаменує історичну подію".

Санкції США проти Куби - система дискримінаційних економічних заходів, введені США проти Куби. Санкції ввели у 1960 році, коли Куба експропріювала власність американських громадян і корпорацій.

У 1962 році санкції посилили до рівня майже повного ембарго. В якості умови зняття санкцій США вимагали демократизації та поваги прав людини на Кубі, а також припинення військової співпраці Куби з іншими країнами.