Організація економічного співробітництва та розвитку опублікувала результати щорічного дослідження з приводу якості шкільної освіти у світі. У ході дослідження експерти проаналізували, як показники економічного зростання і соціального добробуту країн впливають на школярів. Аналітики оцінили результати тестів 15-річних школярів з математики та точних дисциплін - біології, хімії, фізики.

Лідерами в рейтингу є азіатські держави - Сінгапур, Гонконг і Південна Корея. Після них йдуть Фінляндія, Естонія, Швейцарія, Нідерланди і Канада.

Читайте також: 23 тисяч випускників завалили ЗНО

Щодо якості освіти в школах, то Україна серед всіх країн світу займає 38 місце, поступаючись Росії на чотири позиції, оскільки вона на 34 позиції. Експерти з'ясували, що аутсайдерами за якістю навчання школярів є п'ять африканських країн. Сполучені Штати Америки розташувалися на 28 місці, а Англія - ​​на 20.

Нагадаємо, що Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, за рейтингом кращих вузів світу, розділив 421-430 місце з іншими вузами. Цього року вуз поліпшив свої позиції, тому що в минулому році був на 450 місці.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Також в список кращих вузів світу вперше увійшов Харківський національний університет ім. В. Н. Каразіна, який відразу зайняв 481-490 місце, а Національний технічний університет Київський політехнічний інститут відзначений 551-600 місцем. При цьому минулого року він займав 601-650 місце.