Єдиною відповіддю на арешт російського майна та коштів в дочірній компанії ВТБ у Франції може стати арешт французьких активів у Росії.

Так вважає прес-секретар "Роснафти" Михайло Леонтьєв.

"Це юридичний абсурд і акт економічної війни. Проти такого неможливо боротися. Ми будемо судитися і опротестовувати подібні рішення, що стосуються наших активів. Але не знаю, наскільки це ефективно", - сказав Леонтьєв РБК.

Нагадаємо, що Франція і Бельгія вирішили заарештувати російське майно на підставі вироку гаазького арбітражу за позовом "ЮКОС Юніверсал Лімітед". А сьогодні, 18 червня, глава ВТБ Андрій Костін повідомив про арешт російських держактивів у французькій "дочці" компанії.

Читайте також: Влада Росії терміново взялась рятувати арештоване за кордоном майно

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Таким чином, за словами колишнього скандального журналіста і пропагандиста Кремля Леонтьєва, Росія повинна відповісти арештом французьких активів на своїй території.

Заяву Бельгії про арешт російських державних активів Леонтьєв назвав маніфестацією хамства. "Чим менше країна, тим більше вона потребує маніфестації своєї величі в рамках реалізації обраних старшими власниками даної держави цінностями. Я думаю, далі буде Данія, Монако, Андорра. Якщо вони там перепили пива бельгійського, це не наша проблема", - заявив Леонтьєв.