Більш ніж 1400 пасажирів не змогли в неділю вилетіти з міжнародного аеропорту Варшави. Хакери зламали комп'ютерну мережу польського авіаперевізника - авіакомпанії LOT.

Про це пише українська служба ВВС.

Десять внутрішніх і міжнародних рейсів авіакомпанії, у тому числі до Дюссельдорфа, Гамбурга, Копенгагена були скасовані, ще 12 рейсів затримали.

Як йдеться в заяві авіакомпанії, атаку здійснили близько третьої години дня за Гринвічем (18 година за Києвом), її метою була система наземних служб LOT.

В результаті, як уточнили в авіакомпанії, була пошкоджена система, що відповідає за формування польотних планів. Рейси, які вилітають з варшавського аеропорту імені Фредеріка Шопена, не змогли піднятися в повітря.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Читайте також: Хакери з комп'ютера Меркель розіслали вірус депутатам Бундестагу

Авіакомпанія повідомила, що вперше зіткнулася з такою атакою.

Як підкреслює авіаперевізник, загрози для безпеки пасажирів у повітрі не було.

"Ми використовуємо найсучасніші комп'ютерні системи, так що подібне може загрожувати і іншим представникам галузі", - попередив речник LOT Адріан Кубіцький.

На ліквідацію наслідків хакерської атаки пішло близько п'яти годин. Обставини комп'ютерної атаки розслідують.