Сьогодні, 22 червня, президент Польщі Броніслав Коморовський призначить Головнокомандувача збройними силами країни на випадок початку війни. Ним стане генерал Марек Томашіцкій, чию кандидатуру внесла прем'єр-міністр Ева Копач.

Про це повідомляє Новий регіон.

"Створення можливості вибору кандидата на посаду Головнокомандувача збройними силами, який зможе заздалегідь підготуватися до виконання обов'язків, було однією із головних змін, внесених в рамках реформи системи управління Збройними силами, яка почала діяти 1 січня 2014", - ідеться в повідомленні президентського Бюро нацбезпеки.

Читайте також: Польща і Литва підтвердили переговори із США про озброєння

Головнокомандувач зобов'язаний прийняти командування армією під час війни і підкорятися безпосередньо президентові, який займається захистом держави спільно із урядом.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Решта військових завданнь, пов'язаних із оборонними операціями, залишаються під контролем Міноборони.

Президент Польщі, підписуючи закон про створення цієї посади 1 квітня 2015, підкреслив, що "закон озброює польську державу реальною здатністю ефективно і швидко реагувати на потенційну небезпеку та кризу".