Бойовики з терористичної організації "Ісламська держава" руйнують безцінні пам'ятки архітектури у стародавньому місті Пальміра, що розташоване в Сирії.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Раніше повідомлялося, що терористи замінували руїни римської епохи унікального міста, яке є світовим культурним спадком та перебуває під охороною ЮНЕСКО.

Проте нещодавно в мережу потрапили знімки із вибухом, що знищив безцінні святині за 4 кілометри від Пальміри. На фотографіях видно стовп диму, який піднімається над похованням Мохаммеда Бін Алі, наближеного до Пророка Мухаммеда.

Другою пам'яткою архітектури, яка знищили радикали, виявився побудований більше 500 років тому храм суфійського вченого Нізар Абу Баха Едін.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Бойовики Ісламської держави замінували руїни Пальміри

Терористи заявляють, що будуть й надалі руйнувати пам'ятки. Під знищення потраплять статуї та храми, які вони розглядають як предмети поклоніння ідолам.

Нагадаємо, бойовики "Ісламської держави" стратили близько 400 осіб у Пальмірі. Серед них були діти та жінки. Бойовики захопили стародавнє сирійське місто 20 травня цього року і не припиняють винищувати місцевих жителів.