Согодні на першому реакторі атомної елекстростанції "Сєндай", розташованної у префектурі Кагосіма в Японії, почалися роботи із завантаження ядерного палива. "Сєндай" стане першою японською АЕС, яка відновила роботу після аварії на "Фукусімі-1".

Про це повідомляє компанія-оператор Kushu Electric Power.

В реактор завантажать 157 паливних стрижнів. Роботи проводитимуть цілодобово до 10 липня. Потім на енергоблоці проведуть додаткові заходи з перевірки безпеки.

Реактор планують перезапустити 10 серпня 2015 року, а 13 серпня вироблена в ньому енергія надійде до електромережі.

У жовтні 2015 року буде відновленно роботу другого реактора АЕС "Сєндай". Перезапуск спочатку планували на вересень, але відклали через додаткові технічні перевірки.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Читайте також: На Багдад випадково впала бомба російського винищувача

Нагадаємо, що аварія на АЕС "Фукусіма-1" сталася навесні 2011 року внаслідок цунамі. Стихійне лихо, що обрушилося на станцію, вивело з ладу системи живлення і охолодження трьох реакторів станції. Ядерне паливо, яке знаходилося в них, розплавилось, водень вибухнув. В результаті стався викід в атмосферу значної кількості радіоактивних речовин.

Після цього мешканці Фукусіми подали колективну заяву з вимогою покарати екс-прем'єра, чиновників і менеджерів компанії-оператора АЕС.