Україна і Канада завершили переговори про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ).

В Оттаві у вівторок, 14 липня, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав документ про завершення переговорів щодо створення ЗВТ між Україною та Канадою, передає прес-служба Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Від імені урядів держав документ підписали Торговий представник України Наталія Нікольська та представник Міністерства закордонних справ, торгівлі та розвитку Канади - глава департаменту доступу до ринків Марвін Хільдебранд.

При цьому Арсеній Яценюк зазначив, що цей документ став "початком нової сторінки у двосторонніх відносинах України та Канади".

"Це має поглибити українсько-канадське співробітництво, збільшити наші двосторонні інвестиції. Це ще один крок до того, щоб зробити наші країни процвітаючими", - додав він.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Зокрема, Угода про вільну торгівлю дозволить Україні та Канаді поглибити співпрацю у сфері торгівлі промисловими і сільгосптоварами, а також в галузі захисту інтелектуальної власності та регулювання державних закупівель.

Після вступу документа в силу Канада відкриє для українських експортерів вільний доступ до 98% ринку товарів. Україна також скасує імпортні мита для канадської продукції, однак не відразу, а по закінченні перехідного періоду.

При цьому сторони сподіваються, що в довгостроковій перспективі для бізнесу Угода дозволить диверсифікувати торгівельні потоки. А для українських підприємств - це ще й серйозний поштовх до модернізації виробництва для створення товарів з високою додатковою вартістю на експорт.