Вчора ввечері, 19 липня, на 68-му році життя помер екс-голова Держдуми Геннадій Селезньов.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"Геннадій Миколайович помер сьогодні вночі, вдома. Він тяжко хворів, і в останні кілька днів його стан різко погіршився - лікарі вже нічого не могли зробити", - сказав зять Селезньова Андрій Андрєєв.

Читайте також: Помер гонщик Формули-1 Жуль Б'янкі

На початку липня Геннадія госпіталізували через ускладнення після запалення легень.

Популярні новини зараз
Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Геннадій Селезньов трудову діяльність розпочав в 1965 році на посаді токаря на підприємстві № 730 в. Ленінграді. Там же закінчив факультет журналістики Ленінградського державного університету.

Із 1980 по 1988 рік був головним редактором газети "Комсомольська правда". З грудня 1988 по лютий 1991 року - головним редактором "Учительської газети", на цій посаді сприяв заснуванню конкурсу "Вчитель року СРСР".

З лютого 1991 обійняв посаду першого заступника головного редактора газети "Правда", пізніше став її головним редактором.

Селезньов був депутатом Держдуми перших чотирьох скликань, з 1993 року по 2007 рік. З 1996 по 2003 рік Селезньов був спікером Держдуми.

У 2002 році його виключили з КПРФ, в якій перебував з 1992 року, за відмову підкоритися партійній дисципліні і скласти повноваження голови Держдуми. Після цього він заснував власну Партію відродження Росії. Пішов з неї в 2007 році.

У лютому 2005 року він заявив, що братиме участь у президентських виборах 2008 року. Тоді експерти його шанси серйозно не розцінювали. Участі в президентській кампанії політик так і не прийняв.

В останні роки Селезньов не брав участі у політичному житті країни.