У сирійському місті Дамаск 11 березня терорист-смертник підірвав себе поблизу автобуса з паломниками, які прибули до шиїтських гробниць.

Про це повідомляє "Радіо свобода", посилаючись на дані спостерігачів за правами людини з Сирії. В результаті подвійного теракту біля 30 чоловік загинули і ще 40 отримали поранення.

Одна з бомб, закладена на узбіччі дороги, здетонувала, коли під'їхав автобус. У той же час смертник підірвав себе в районі Баб ас-Сагхір, де розташовані кілька шиїтських гробниць.

Метою терористів був саме автобус з паломниками. У його салоні перебували іранці-шиїти. Поки жодна з терористичних організацій не взяла на себе відповідальність за вибухи.

Шиїтські святині дуже часто стають об'єктами для нападу сунітських екстремістів з "Аль-Каїди" і угрупування "Ісламська держава" не тільки в Сирії, але і в сусідньому Іраку.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, представники радикального угруповання маоїстів влаштували засідку на індійських поліцейських. В результаті загинули 12 правоохоронців.