Сьогодні, 23 квітня, у Франції проходить перший тур президентських виборів, в якому беруть участь 11 кандидатів. Чинний голова держави Франсуа Олланд вирішив скласти повноваження через низькі рейтинги.

За даними соцопитувань, ніхто з кандидатів не отримає після першого туру 50% голосів, тому, швидше за все, 7 травня відбудеться другий тур голосування.

Фаворитами першого туру вважаються незалежний кандидат Еммануель Макрон та ультраправа лідерка "Народного фронту" Марін Ле Пен - по 23%. Третє місце ділять лідер "Нескореної Франції" Жан-Люк Меланшон та республіканець Франсуа Фійон - 19,5 та 19% відповідно.

Зазначимо, що станом на 12:00 за місцевим часом явка на виборах склала 28,54% - майже аналогічний з минулим голосуванням показник.

Як повідомляв портал "Знай.ua", у Нью-Йорку евакуювали консульство Франції під час голосування через підозрілу автівку поблизу.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще