У мережі з'явилися кадри з спецоперації із затримання спільників терористів в Санкт-Петербурзі, які займалися вербуванням бойовиків.

Зйомку вели співробітники російських спецслужб. Для затримання задіяли співробітників ФСБ, поліції, спецпідрозділів Росгвардіі. Правоохоронці увірвалися в квартиру, де в цей час перебували шестеро підозрюваних.

Як видно на кадрах оперативної зйомки, вербувальники перед початком операції дивилися по телевізору передачі, які судячи з телекартинки, готували пропагандисти терористичної організації "Ісламська держава".

Під час обшуків співробітники спецслужб виявили на телефонах підозрюваних відео імовірно пропагандистського характеру. У квартирі зберігалася велика кількість ісламської екстремістського літератури. Всі затримані виявилися вихідцями з країн Середньої Азії.

"Головним слідчим управлінням СКР по Санкт-Петербургу порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 205.1 КК РФ (сприяння терористичній діяльності - ред.)", - розповіли в Слідчому комітету РФ.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів
Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, в Слідчому комітеті РФ відзвітували про затримання вербувальників, які поповнювали ряди терористичних організацій "Джебхат ан-Нусра" і "Ісламська держава" новими бойовиками.