Президент РФ Володимир Путін вважає, що розмовляти про ситуацію на Донбасі потрібно тільки з президентом США Дональдом Трампом.

У той же час, свою позицію висловив глава фонду "Українська політика", політолог і історик Кость Бондаренко, передає Главред.

На його думку, для переговорів про врегулювання ситуації на Донбасі необхідна згода двох сторін, при цьому Росія вважає конфлікт в Україні відлунням взаємин Москви і Вашингтона.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Бондаренко розповів про те, що президент РФ Володимир Путін вважає, що розмовляти про ситуацію на Донбасі потрібно тільки з президентом США Дональдом Трампом або членами його команди. За словами експерта:

А ось Україна не робить нічого для того, щоб ініціювати саме двосторонній діалог. Якби Порошенко на кожній зустрічі, в кожному виступі, під час кожної поїздки за кордон акцентував увагу на тому, що він вимагає прямих переговорів з Путіним, Захід вже давно схилив би Путіна до цих переговорів. Я не кажу про їхню результативність. Але без цих прямих переговорів Захід все більше і більше утверджується в думці, що війна ведеться не між Україною і Росією, а між українцями-прихильниками США і українцями-прихильниками Росії

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко обговорив з делегацією Конгресу США міжнародні зусилля для деокупації Криму і Донбасу, а також загрози проекту "Північний потік-2".

Як повідомляв Znaj.ua, зустрічі лідерів у "нормандському форматі" неможливі найближчим часом через загибель ватажка "ДНР" Олександра Захарченка.

Також Znaj.ua писав про те, що лідер бойовиків ДНР Олександр Захарченко можливо не загинув під час вибуху 31 серпня кафе "Сепар" в Донецьку.