Верховна Рада після оприлюднення декларацій депутатів нагадує банківську установу. Якщо ретельніше придивитися до звітності політиків, стане очевидно: більшість із них просто "щасливчики" – то у лотерею виграють, то бабуся виявиться мільйонеркою.


Нам і не снилося: що вказали політики у своїх деклараціях


У документах за минулий рік чого тільки не зустрінеш: від ікон до криптовалюти. Декларують також витрати на освіту та відпочинок, виграші в лотерею, подарунки та вогнепальну зброю. Приміром, рекордсменом серед витрат на освіту та відпочинок за 2017 рік став президент Петро Порошенко.

Він витратив на навчання своїх дітей у Великій Британії 3,8 млн гривень та 2,7 млн грн заплатив за відпочинок родини, повідомляє Politeka.
Поталанило й депутату Павлу Кишкару – кілька років тому він виграв у лотерею 1,2 млн гривень, у чому обійшов навіть лідера "Радикальної партії" Олега Ляшка, повідомляє Politeka.

Популярні новини зараз
"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще


Нардеп Євгеній Гєллєр отримав у подарунок від своєї 97-річної бабусі Ольги Фрідман 17,8 млн гривень. Про "набожність" же українських посадовців можна судити з тієї величезної кількості ікон, яку вони декларують.


Любителем іконостасів, якщо вірити декларації, виявився й Андрій Лозовий: у його власності 74 ікони, два роки тому придбав і був хрест-енколпіон зі святими мощами XIII століття, а потім почався скандал, довелося пожертвувати реліквію храму.

У Нестора Шуфрича також більше півсотні ікон і про всяк випадок – колекція зброї, 156 одиниць.


Декларують чиновники навіть авторські права. Так, як це зробив депутат Херсонської обласної ради Юрій Рожков: 195 торговий марок, патентів та промислових зразків на бензинові насоси, паливні та повітряні фільтри, упаковки різноманітних автотоварів.


127 авторськими правами володіє співочий ректор Михайло Поплавський. Вони приносять йому 26,6 млн гривень доходу у виді роялті. Найбільше фірм – аж 152 – у депутата Малоданилівської селищної ради Харківської області Олександра Заболотного.

Декларації політиків


Знайшлася у деклараціях і крипто валюта: нардеп Олександр Урбанський задекларував по 5 328 одиниць криптовалюти біткоїн і біткоїн кеш. Їхня сукупна вартість станом на 31 грудня 2017 року оцінювалася у майже 2,5 млрд гривень.


Дивіться: Мільйони з повітря - нова схема від депутата


Нагадаємо, оприлюднено повний список тиранів, від яких не може позбутися народ.
Як повідомляв Знай.ua, розмову Полторака із фальшивим "Порошенком" злили у мережу.
Також Знай.ua писав, в мережі з'явилися фото вбитого соратника терориста "ДНР".