3 вересня стало відомо про те, що президент України Петро Порошенко до кінця вересня планує повідомити Російській Федерації про припинення договору "Про дружбу і співробітництво" двох країн через те, що його не планують подовжувати.

Про це розповів УНН.

Цю новину сьогодні повідомив Порошенко на зустрічі з керівництвом Верховної Ради, уряду і представниками парламентських фракцій.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Президент додав:

Хочу внести деякі коментарі, ясність з точки зору непродовження дії Великого договору з Російською Федерацією про дружбу і співробітництво ... Він не розривається, а припиняє свою дію в зв'язку з непродовження. Сьогодні це виключно компетенція Президента України. Я планую найближчим часом з цього приводу, після внесення пропозицій Міністерством закордонних справ, провести засідання Ради національної безпеки і оборони України та в термін до 30 вересня направити зі своїм підписом повідомлення Російській Федерації про непродовження дії зазначеного договору

Це, зазначив він, не вимагає голосування в парламенті.

Наостанок Порошенко додав: "Але я безумовно хотів би провести з цього приводу відповідні консультації для того, щоб врахувати думку Верховної Ради".
Варто згадати, що раніше в МЗС підготували документи щодо припинення договору про дружбу з РФ.

Нагадаємо, стало відомо, що на російського журналіста Семена Пегова напали невідомі у військовій формі під час прямого включення з окупованого Донецька.

Як повідомляв Znaj.ua, керівництво скандального будівництва в м. Вишневе припинило незаконну забудову, боротьбу з якою громадськість вела більше 3 років, і вирішило збільшити паркову зону на 3 га і виділити на її облаштування 500 тис дол. Про це повідомив глава Соціалістичної партії України Ілля Кива під час прес-конференції «Парку в м.Вишневе бути! Скандальне будівництво згортається!», яка відбулася в офісі СПУ 3 вересня, передає прес-служба СПУ на офіційному сайті.

Також Znaj.ua писав про те, що Верховна Рада після оприлюднення декларацій депутатів нагадує банківську установу. Якщо ретельніше придивитися до звітності політиків, стане очевидно: більшість із них просто "щасливчики" – то у лотерею виграють, то бабуся виявиться мільйонеркою.