Днями Олег Сенцов, який голодує майже чотири місяці, розповів про те, що він працює над фільмом з попередньою назвою "Номери".

Про це стало відомо з повідомлення на Фейсбук, яке опублікував журналіст Антон Наумлюк.

Олег Сенцов

За даними журналіста, матеріали, пов'язані з фільмом, українському режисерові в російську колонію привіз адвокат Дмитро Дінзе.

Крім того, адвокат розповів, що Сенцов відмовляється припиняти голодування, незважаючи на те, що всі політичні шляхи для його повернення, на думку захисника, пройдені.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково
Показати ще

Олег Сенцов

Дінзе додав, що в колонії Сенцова вмовляють написати прохання про помилування, але він відмовляється.

Олег Сенцов

За словами журналіста:

У колонії тривала голодовка Сенцова викликає роздратування, проте переводити режисера до цивільної лікарні там не хочуть, відзначаючи, що він все одно залишиться в юрисдикції ФСВП

Сенцова відвідав уповноважений з прав людини по Ямало-Ненецькому ОА Анатолій Сак. Після деяких перебоїв з доставкою листів, зараз всі повідомлення до Сенцова доходять.

Він також нагадав, що 8 вересня - 119-й день голодування режисера.

Варто згадати, що Олег Сенцов знаходиться в ув'язненні більше чотирьох років - з травня 2014 року.

Його засудили на 20 років за нібито підготовку терактів в Криму.
За час перебування у в'язниці Олег Сенцов написав не менше п'яти сценаріїв.

Голодування режисер оголосив в середині травня, але його примусово годують сумішами.

До слова, політв'язень Олег Сенцов завернувся з листом до російських правозахисників Миколи та Тетяни Щур, в якому дякує за допомогу йому та іншим політв’язням.

Лист, який Сенцов написав 29 серпня, Щурі отримали 4 вересня, передає Громадське.

Олег Сенцов

У листі український режисер подякував за допомогу йому та іншим політв'язням.

"Прийшов лист від Олега від 29 серпня. Дуже швидка відповідь, тому що наш з Миколою Щуром лист він отримав теж 29-го", — розповіла Тетяна Щур.

Олег Сенцов

"Про здоров'я він нічого не пише, але, як завжди, пише, що не треба за нього хвилюватися. Загалом, все, як завжди. Але ось, що важливо. Він дякує всім, хто йому допомагає, особливо всім, хто робить щось для тих, за чиє звільнення, він, власне і бореться", — написала правозахисниця.

Крім того, вона зазначила, що Олег Сенцов просить не робити "невірних рухів", не порадившись з ним.

Нагадаємо, російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що українському режисерові Олегу Сенцову продовжують робити внутрішньовенні ін'єкції і дають підтримуючу суміш.

Як повідомляв Znaj.ua, лідер КНДР Кім Чен Ин отримав листа від російського президента Володимира Путіна і заявив, що готовий приїхати з офіційним візитом в Росію.

Також Znaj.ua писав про те, що політична партія "Розумна сила" розкритикувала президентський законопроект №9037, що передбачає закріплення в Конституції зовнішньополітичного курсу України на вступ до військового блоку НАТО, а також, доповнення про те, що "Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу". З точки зору політсили, Україна повинна розвивати власні збройні сили і дотримуватися нейтралітету і позаблокового статусу.