На фоні планів суду розглядати можливі військові правопорушення американських солдатів в Афганістані Міжнародний кримінальний суд в Гаазі є безвідповідальним та небезпечним.

Про це у Вашингтоні заявив радник Трампа з нацбезпеки Джон Болтон, повідомляє інформаційне агентство AFP.

"Теоретично МКС приваблює винуватців найкричущих звірств до відповідальності за злочини, виносить справедливе рішення щодо жертв і стримує майбутні зловживання. На практиці, однак, суд є неефективним і безвідповідальним", - заявив Болтон.

Джон Болтон

Він зазначив, що Вашингтон відкидає будь-яке рішення суду про кримінальне переслідування американських військовослужбовців і співробітників розвідслужб за можливі злочини проти затриманих в Афганістані.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

За словами Болтона, розслідування військових злочинів в Афганістані є "абсолютно необгрунтованим і незаконним".

"Сполучені Штати використовуватимуть будь-які засоби, необхідні для захисту наших громадян і наших союзників, від несправедливого судового переслідування цим незаконним судом", - заявив Болтон.

В якості санкцій Вашингтон може заборонити суддям і прокурорам Міжнародного кримінального суду в'їжджати до США, заморозити їх активи і організувати проти них кримінальні переслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені штати Америки і Європейський союз озвучили спільні вимоги звільнити незаконно утримуваних українських політв'язнів і приступити до реалізації Мінських домовленостей.

Варто нагадати, що рекордно низька позначка, якої валютний ринок не бачив з 16 березня 2016 року, - ось, чим відзначився російський рубль, подолавши показник в 70 рублів за один американський долар.

Як повідомляють російські ЗМІ, на перших секундах торгів на "Московській біржі" курс рубля по відношенню до долара різко знизився і "пробив дно" в 70 рублів.

Нагадаємо, США готують документ, який поставить хрест на Росії швидше за санкції.

Як повідомляв Знай.uа було чудово: Трамп поділився гарячими подробицями побачення з Путіним.

Знай.uа писав, Україна отримала несподіваного газового союзника в боротьбі з Путіним.