Президент України Петро Порошенко публічно попрощався з Російською Федерацією і заявив про тверді плани України щодо вступу в НАТО.

Про це український президент заявив під час форуму YES, пишуть українські ЗМІ.

"Ми українці, руйнуємо ті бар'єри, які свого часу звела "імперія", "залізна завіса" між нами і нашими європейськими сусідами. Саміт Україна-НАТО підтвердив євроатлантичну перспективу великої європейської країни і ініціатива зафіксувати курс на НАТО в Конституції - це не тільки сигнал суспільству про твердість намірів, це не тільки намір зайвий раз помахати рукою Москві - "До побачення, наш ласкавий ведмедик, повертайся до свого казкового лісу!", - зазначив президент.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову Українців позбавляють відстрочки – що треба зробити негайно На порозі хлібної кризи: українців шокували новими цінами – і це не межа
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що столичний градоначальник Віталій Кличко розповів, що на президентські вибори, які відбудуться в 2019 році, він висувати свою кандидатуру не збирається. Він пояснив, що замість цього планує зосередити сили на виконанні мерських обов'язків.

"Буде нечесним скакати з однієї посади на іншу", - заявив Кличко у четвер, 13 вересня, представникам ЗМІ в кулуарах форуму YES у Києві.

При цьому голова Києва не поспішає виключати, що після виконання всього запланованого в Києві він може зі своїм досвідом податися далі, тобто в інші міста.

Варто нагадати, що 15 вересня до Києва приїде скандальна російська телеведуча й політик Ксенія Собчак. Ця інформація з'явилася на сайті Стратегії. У повідомленні говориться, що Собчак їде на щорічну Ялтинську конференцію і стане учасником зустрічі панелі. На сайті заходу політика назвали "громадським діячем".

Прес-секретар Держприкордонслужби Олег Слободян, в коментарі "Українській правді", розповів, що по приїзду Собчак будуть діяти в рамках закону.

Нагадаємо, Порошенко призначив нового посла в Естонії.

Як повідомляв Знай.uа головну "агрогордість" України продали арабам за копійки.

Знай.uа писав, скільки українців готові сказати "так" НАТО.