Під час виборів президента США в 2016 році кампанія по впливу Росії в Twitter спрямовувалася на підтримку зброї і більш того, на підтримку організації National Rifle Association (NRA), яка просуває носіння зброї в США.

Про це повідомляється в дослідженні NPR.

Облікові записи, які були пов'язані з агентством інтернет-досліджень, російські пропагандисти намагалися посилити в мережі обговорення з усіх питань, викликаючи конфлікти. Обходили стороною лише теми зброї та організації NRA.

У ході дослідження фахівці проаналізували мільйони видалених публікацій в Twitter, які були пов'язані з тролями Путіна.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф
Показати ще

"В минулому році Twitter повідомив комітету розвідки про тисячі облікових записів, пов'язаних з агентством інтернет-досліджень. Соцмережа видалила мільйони твітів, пов'язаних з цими обліковими записами. Але професора Університету Клемсона Даррен Линвилл і Патрік Уоррен зрозуміли, що одна з дослідницьких лабораторій Клемсона випадково заархивировала твіти. Це дозволило зберегти записи російських операцій в період з 2012 по 2018 рік, причому більшість твітів - з 2015 по 2017 рік", – йдеться у повідомленні.

Примітно, що зі сторінок, які поширювали повідомлення про зброю, 60% були про - NRA і за носіння зброї, 15% - були проти. У дослідженні сказано, що контенту видалених записів близько 77% були в підтримку NRA і носіння зброї.

Нагадаємо, Трамп розкриє правду про сліді Путіна у виборах. Трамп розсекретить інформацію щодо втручання росії у вибори.

Як повідомляв "Знай. ua", Трамп готується нокаутувати Путіна. США вдарять по Росії з новою силою.

"Знай. ua" писав, що стало відомо, хто потрапив у "чорний список" Трампа.