З приходом холодів українські політики переходять на інший стиль одягу. Вже зовсім скоро ми будемо пліткувати про те, чия шуба дорожче і у кого на шапці справжнє хутро, а у кого штучне.

Поки ж все ще тримаються тепленькі деньки, Знай.ua вирішив згадати, в чому ж приходили за ці кілька місяців народні депутати на роботу і визначити, у кого з них найкращий смак. Допомагати нам у цьому буде телеведуча, яка нерідко пісочила своїх колег в плані моди і стилю Світлана Вольнова, а також український стиліст Олена Бортнік.

Світлана Вольнова та Олена Бортнік

Жінки зверху

Почнемо по старшинству і заглянемо в президію Верховної Ради. Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, що скажуть про неї наші експерти.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

«Що - то це мені нагадало статую архангела Михайла на Майдані. Золоті рукава роблять плечі масивними, як у борця. Рекомендації - терміново міняти дизайнера!», - як завжди без тіні збентеження заявила Вольнова.

Не в захваті від цього образу третьої людини в державі і стиліст Олена Бортнік.

«Все псують смуги на кофті і цей незрозумілий силует білий уздовж рукавів, він невигідно підкреслює пухку фігуру дами, робить її більше, - вважає вона. - Тому їй його надягати я б не рекомендувала більше».

Набагато краще склалася думка експертів про колегу Геращенко, заступника спікера ВР Оксану Сироїд.

«Колір костюма чудовий, проте, штани ... завужені донизу надають трохи безглуздий вигляд. Широкі зверху і завужені донизу штани можуть дозволити тільки топ - моделі з дуже довгими ногами, - впевнена Світлана. - Витягнути силует, правда, може каблук не менше 7 см. Також б я попрацювала з кольором оправи окулярів. Змінила б на якийсь більш світлий фон. Тоді вираз обличчя пом'якшав б».

Оцінила гідно образ і другий наш експерт.

«Костюм досить вдалий для цієї леді, сидить добре і крій цікавий. Єдине -взуття сильно спрощує і забирає всю елегантність, тягне вниз всі старання. Я б замінила взуття і пояс, - сказала Олена Бортнік. - З 10 на 8, з огляду на місце і специфіку «як повинен виглядати» депутат».

Хочуть подобатися і викликають симпатію

Звичайно, не можна в подібному огляді обійти стороною одну з найвідоміших українських жінок-політиків: лідера «Батьківщини» Юлію Тимошенко.

«Вона одягнена так, як жінка, яка вирішила завоювати всю чоловічу частину парламенту і всю чоловічу частину країни. Талія підкреслена, ноги подовжені тілесними туфлями і колготками, дівочий хвіст збоку. Вона хоче подобатися», - оцінила леді Ю Вольнова.

За словами Бортнік, Тимошенко рідко виглядає погано.

«Її смак і роботу її стилістів знають давно. Правда, трохи поправилася або це таке невдале фото. Хіба що взуття трохи око ріже, можна було спробувати більш кремовий, без персикового відливу». Моя оцінка 8 з 10».

Наступною нам на очі потрапила член фракції БПП Оксана Продан, яка минулий тиждень кожен день міняла елегантні сукні, що відразу ж оцінили парламентські фотографи.

«Елегантна сіра сукня потребує або прикраси або вороника і інших туфель. Чорні сюди явно не підходять, - вважає Вольнова. - Я думаю, що цій пані більше підійшли б не сукні, а спідниці з блузами. Де можна зробити акцент на талію, а так занадто багато сукні: жінки не видно. Хоча видно, що вона старається. Не знаю чому, але саме ця жінка викликає симпатію».

Справила вона сприятливе враження і на Бортнік.

«Якщо не брати до уваги момент кадру, то, цілком так добре виглядає. Сіра, але жіночна сукня, крій не робить повною, нічого не заважає», - сказала вона.

Занадто добре - теж недобре

Член Опозиційного блоку Наталія Королевська також завжди славилася почуттям стилю. Подивимося, чи справить вона враження на наших фахівців.

«Білий верх, чорний низ. Ця дама знає як заховати кілька зайвих кілограмів, отриманих від стресу, за допомогою одягу », - лаконічно оцінила образ Вольнова.

Жорсткіше на цей раз виявилася Олена Бортнік.

«Хоча люди думають, що з'єднавши біле і чорне помилки бути не може, але ні - може. Набагато краще було б взяти піджак теж чорний, або спідницю чорну, а піджак/блузку - білі. Вона одягнена непогано, просто цей піджак хочеться поміняти. 7 з 10», - сказала вона.

Критично поставилися наші експерти і до яскравого вбрання члена Радикальної Партії Валерії Заружко.

«Мереживне пальто до парламенту? Воно добре для походу в кондитерську, але ніяк не підійде для вирішення важливих державних завдань! Цій гарній жінці з обличчям і тілом Моніки Беллуччі я б радила строгі костюми чорного кольору», - оцінила Світлана Вольнова.

«Бути в верхньому одязі на робочому місці в залі ВР - це недобре. Плащ сам по собі яскравий, незважаючи на спокійні теплі кольори, він навіть вечірній, - сказала Бортнік. - Якщо дама позиціонує це як сукню (а раптом), то образ з 10 на 7, але все-таки в залі парламенту він недоречний».

Плюси і мінуси

Трохи розділилися думки наших експертів з приводу образа члена БПП Ольги Червакової.

«Мені подобається цей лук. Але я б зробила більш сувору зачіску. Розпущене волосся гарні на прогулянці по набережній », - повідомила нам Вольнова.

При цьому неоднозначне враження справила вона на Олену Бортнік.

«Я розумію, що це спокійний, зручний, діловий, трохи з елементами свободи, стиль, він і не серйозний і не дуже барвистий, як для ВР, таке перше враження від стилю і відповідно і від дівчини-депутата, - сказала вона. - Єдине - колір волосся і вся палітра одягу роблять її безликою, все зливається воєдино, але, може, їй так і хочеться».

Але розбіжності наших суддів не тривали довго. Замикає перелік наших модниць член "Народного Фронту" Олена Бойко.

«Ну, це найгірший наряд! Бежеві туфлі, чорні брюки, сірий піджак і рожева блуза... Терміново потрібен стиліст!», - вважає Світлана Вольнова.

З нею згодна і Олена Бортнік.

«Ось жінка приємна на вигляд, а кольори одягу підібрала погано, - сказала вона. - Персиково-рожева сорочка не робить образ свіже, хоча б її одну поміняти (на чорну, наприклад) і стало б набагато краще».

Як ми бачимо у більшості наших парламентарів не все так погано з почуттям стилю, як може здатися на перший погляд. І, судячи з усього, вибору і оновленню свого гардероба вони присвячують набагато більше часу, ніж державним справам. І саме тому вони можуть змінювати свої наряди, як рукавички, а більшості українців доводиться купувати речі в секонд-хенді.

Нагадаємо, раніше Знай.ua повідомляв про те, що відомий бренд випустив туфлі на шпильці для чоловіків.

Також ми повідомляли про те, що дизайнер з "ЛНР" показала "Ехо революції" в сукнях, а інша дизайнерка перетворила маленьких моделей в повій.