Багато українців з хвилюванням спостерігають за тим, як розвивається справа по автокефалії в Україні.

Нещодавно Грузія здивувала своєю думкою з цього питання.

патріарх Грузії

У мережі з'явилася інформація про те, що єпископ Грузинської православної церкви, патріарх всієї Грузії Ілія II сподівається на позитивне рішення Вселенського патріарха Варфоломія про надання Українській православній церкві Томосу про автокефалію.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Про це стало відомо відразу після зустрічі, яка відбулася між головою Верховної Ради України Андрієм Парубієм.

За словами патріарха Грузії:

"Ми розраховуємо, що ця складна проблема в Україні буде вирішена позитивно. Грузинська православна церква теж пройшла дуже складний шлях до отримання автокефалії".

Крім цього, відомо, що за словами патріарха Іллі II, грузинська церква щодня гаряче молиться за мир і єдність в братській Україні.

До слова, церковний мир між Україною і Росією можливий. В цьому переконані учасники другого семінару комісії "Правда, справедливість і примирення".

У Києві 2-3 жовтня 2018 року пройшла зустріч представників Росії, України і Євросоюзу на тлі, з одного боку, війни, яка не припиняється вже понад чотири з половиною роки, а з іншого – напередодні очікуваного отримання томосу від Константинопольського патріархату.

Томос вперше дасть можливість Україні створити свою помісну православну церкву. Учасники зустрічі переконані, що це – особливий час для того, щоб почати діалог про гострі питання історії, щоб прокласти шлях до миру.

Нагадаємо, Білоруська православна церква закликала патріарха Константинопольського Варфоломія "переосмислити" процес надання Україні Томосу.

Як повідомляв Znaj.ua, розслідування, проведене Вселенським Патріархатом, стало прямим доказом того, що українська церква не має відношення до Московського патріархату.

Також Znaj.ua писав про те, що Болгарська православна церква відмовилася від ідеї РПЦ проводити Всеправославний собор ічерез українську автокефалію.