У вівторок, 16 жовтня, Верховна Рада провалила голосування за притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула.

Олександр Вілкул
Олександр Вілкул

Про це повідомляють ЗМІ.

За рішення проголосували усього 137 депутатів.

Верховна Рада України
Верховна Рада України

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Приречені на навіпголодне існування: частина стареньких буде жити на 2361 гривню Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Крім фракції "Опоблоку" проти зняття недоторканності проголосували Олександр Дроздик від "Народного фронту", Андрій Шипко від "Відродження та Ігор Молоток від "Волі народу".

Таким чином, Рада не підтримав подання генпрокурора Юрія Луценка.

Генпрокурор Юрій Луценко
Генпрокурор Юрій Луценко

Подання Луценка грунтувалося на обвинуваченнях у тому, що у 2011 році Вілкул, будучи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, незаконно перевів землі колективної власності у користування Орджонікідзевського ГОКу під розробку кар'єра та приватній фірмі "Арт Ленд".

У обвинуваченні йдеться, що Вілкул знищив частину землі сільськогосподарського призначення і завдав державі шалених збитків на понад 5 мільйони гривень.

У відповідь на хвинуваченяя сам Вілкул заявив, що справа проти нього сфабрикована. Він наполягає, що на свідка тиснули.

Олександр Вілкул
Олександр Вілкул

Нагадаємо, подання щодо зняття депутатської недоторканності із одіозного нардепа Олександра Вілкула Верховна Рада розглянула у вівторок, 16 жовтня.

Про це стало відомо із повідомлення Генпрокурора Юрія Луценка, передають ЗМІ.

Юрій Луценко
Юрій Луценко


Як писав раніше Знай.ua, "юридично нікчемним" назвав подання ГПУ на зняття депутатської недоторканності з Олександра Вілкула експерт Денис Антонович, передає "Комсомольская правда".

"Якщо говорити про судові перспективи цієї справи, то закінчиться вона зовсім нічим. Крім, хіба що, додаткового особистого піару для Вілкула напередодні президентських і парламентських виборів", - написав Антонович.

Олександр Вілкул
Олександр Вілкул


Також Знай.ua писав про те, що українська прокуратура може внести в український парламент подання на зняття недоторканності з народних депутатів Сергія Дунаєва (позафракційний), Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова (обидва - "Опозиційний блок").